Massages & Behandelingen

Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten massages en acupunctuur. Wij bieden verschillende massages aan in geheel originele Chinese stijl:

Tuina massage
Bij een authentieke Tuina massage, staat innerlijke balans centraal. De totale focus ligt op ontspanning en is gebaseerd op reflexen. Het is een eeuwenoude techniek die generatie op generatie is doorgegeven. Tuina betekent letterlijk ‘druk en wrijf’, de massage wordt dus uitgevoerd doormiddel van druk uit te oefenen op specifieke gedeeltes van uw lichaam. Voornamelijk worden de meridianen of energiebanen behandeld. Hierdoor krijgt de energie in uw lichaam vrij baan om door uw lijf te stromen. De massage is perfect voor verlichting van: nek, rug, schouders, armen en benen. Kernwoorden die het resultaat beschrijven na een Tuina massage zijn: harmonie, balans en rust.

Hotstone massage
Deze massage bestaat uit een speciale manier van cirkelvormige kringen aanbrengen op uw huid met de verwarmde stenen. Het is een heerlijke massage voor lichaam en geest. De verwarmde stenen hebben de eigenschap om warmte langzaam over te brengen door uw huid, in uw spieren. Een voordeel van Hotstone massage is dat deze manier van masseren een voordelig effect heeft op orgaanfuncties, stofwisseling en het afvoeren van afvalstoffen helpt. Hebt u last van stress, vermoeidheid, slechte doorbloeding, reuma of andere spiergerelateerde klachten, dan is een Hotstone massage ideaal voor u. (mensen met diabetes, hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen kunnen het best eerst advies inwinnen bij een huisarts)

Cupping
Deze alternatieve geneeswijze is al eeuwen oud en voor een hoop mensen een verademing voor een hoop problemen. Tegenwoordig wordt er een speciale vacuümpomp gebruikt op de huid om slechte lichaamsstoffen te verwijderen. Cupping wordt vaak gebruikt bij pijnklachten aan de nek, rug en schouders. Andere spieren kunnen ook behandeld worden met cupping. Na de behandeling zijn er licht paarse plekken te zien op uw huid, door de vacuümpomp. De pijnloze plekke verdwijnen snel.

Acupunctuur
De acupuncturist plaatst de naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan. Zo reguleert zij de energiestromen in uw lichaam, waardoor:
• een betere doorstroom van energie ontstaat
• een energieblokkade verdwijnt
• de hoeveelheid energie toeneemt of verplaatst wordt naar een gebied dat te weinig heeft
• de kwaliteit van de energie verbetert

Accupunctuur is bij ons alleen mogelijk op afspraak. Het is goed mogelijk dat uw zorgverzekeraar één of meerdere behandelingen (deels) vergoed.

Tarieven Openingstijden